Superbenton

Este bentonita tradițională a DAL CIN SPA, activată printr-un proces original din 1949. 
Acest proces de activare a fost sensibil îmbunătățit conform noilor tehnologii. Pulberea Superbenton DC 
se caracterizează printr-o putere extraordinară de finare și deproteinizare. Tratamentul cu Superbenton DC 
conferă vinurilor o stabilizare ridicată și o strălucire și strălucire a culorii deosebite.

MOD DE UTILIZARE

Superbenton DC trebuie dizolvat, turnându-l încet și amestecând, în apă la temperatura camerei 1:15.
 Lăsați soluția să se odihnească câteva ore amestecând-o uneori: cu cât o lăsați să se umfle mai mult, 
cu atât mai bine va fi acțiunea. După aceea se amestecă din nou și se toarnă încet în vinul de tratat,
 în timp ce se amesteca toată masa pentru a o omogeniza. După 48 de ore, masa va apărea limpede
. Dacă este nevoie de tratament cu gelatină sau albumină pentru a elimina parțial taninurile din vinuri, 
acestea trebuie adăugate înainte de Superbenton DC.

DOZARE


50-100 g/hl pentru a obține o bună stabilizare proteică și o clarificare completă a vinurilor tinere; 
40 g/hl pentru vinuri parțial limpezite.
 Doza poate fi crescută până la 200 g/hl în cazul vinurilor foarte tulburi, bogate în taninuri și colorate.
 Pentru tratarea musturilor se recomandă o doză de 50-100 g/hl de Superbenton DC.

Produse similare